Successieplanning

Weinig mensen denken graag aan de voorbereiding van hun erfenis. Er zijn nu eenmaal leukere dingen in het leven. Maar toch is het nuttig om stil te staan bij de overdracht van je vermogen. Een vaak voorkomend misverstand is dat successieplanning enkel voor de grote vermogens is weggelegd. Successieplanning gaat echter niet alleen over financiën.

Waarom aan successieplanning doen?

Nadenken over zijn eigen overlijden, is niet gemakkelijk. Maar bij belangrijke momenten in zijn leven kan het nuttig zijn om elkaar extra te beschermen. Successieplanning draait dan ook niet altijd rond het besparen van successierechten. Door een huwelijkscontract op te stellen, een schenking te doen, een testament op te stellen… neem je zelf de touwtjes in handen. Je regelt alles op voorhand, zodat toekomstige conflicten en onzekerheden worden vermeden. 

Successieplanning op maat van…

Schenken, een testament opstellen, een huwelijkscontract opstellen… het zijn allemaal voorbeelden van hoe je aan successieplanning kan doen. Maar wat past het best bij jou situatie? Geen gemakkelijke vraag. Hoe beschermen gehuwden elkaar extra? Wat kunnen alleenstaanden doen om hun nalatenschap te regelen? Hoe zit het als je stiefkinderen hebt?

Zoals je kan aanvoelen, wat voor de ene nut heeft, biedt voor de ander misschien juist geen voordelen… Successieplanning is dan ook iets “op maat van”.

Berlakonsult begeleidt je graag hierin met advies afgestemd op jouw specifieke situatie.

Onze belofte? U ontzorgen!

Wenst u meer info?

Kom dan gerust een kopje koffie drinken!